fbpx

5 bones pràctiques d’estalvi energètic per reduir les despeses mensuals.

5 bones pràctiques d’estalvi energètic per reduir les despeses mensuals.

Has pensat mai com reduir de manera intel·ligent el consum energètic?

A continuació et proposem 5 bones pràctiques, que podem implementar, per a aconseguir ser més responsables amb el medi ambient i reduir les despeses mensuals.

1.- Desendollar.

Qualsevol aparell o dispositiu endollat o en mode Stand by gasta més energia del que ens pensem: aproximadament entre un 5% i un 10% del total del consum global de l’habitatge. 

Un televisor que romangui tota la nit en Stand by consumeix gairebé el mateix que si estigués funcionant durant 2 hores. 

Una impressora sense desendollar representa una despesa de 12 € anuals. 

2.- Regular la temperatura.

Hem de procurar que la temperatura oscil·li entre 17° i 21 °C a l’hivern i entre 24°i 26 °C a l’estiu. 

Cada grau a dalt o a baix suposa un increment en el consum d’un 5-7%. Un termòstat digital programable ajudarà a aconseguir la temperatura ideal a cada moment, estalviant en el consum en els moments del dia quan no s’està a casa.

3.- Electrodomèstics.

Etiqueta energètica, millor quant més s’acosti a la “A”

El forn cada vegada que s’obre quan està en marxa és un desaprofitament d’energia i a més temperatura, també més energia es requereix i a l’hora de cuinar detalls com triar el recipient adequat per a la cocció, mantenir-lo tapat mentre s’utilitza, o aprofitar la calor residual.                                                                                                                  Rentaplats o rentadores, el millor és optar per programes de rentada en fred, programes curts i omplir bé els electrodomèstics, evitant rentats a mitja càrrega.

4.- Canviar les bombetes.

Canviar les bombetes incandescents o halògenes de la casa per bombetes LED és una petita inversió amb la qual podem estalviar entre el 80% i el 90% del consum energètic en il·luminació.

A més, les bombetes LED duren molt més temps

Tancar les llums que no són usades és un hàbit bàsic.

5.- Aprofitar el Sol

Aprofitem els recursos naturals disponibles i la voluntat d’assolir un entorn millor, més sostenible, més responsable i respectuós amb el medi ambient, i juntament amb l’objectiu d’establir una relació més equilibrada entre el preu d’adquisició i el cost de les energies.

Aquestes bones pràctiques no sols ens suposaran un estalvi en la butxaca, sinó que contribuiran a fer un ús més responsable de l’energia i ajudarem a cuidar al medi ambient i a l’únic  planeta que tenim

 

Tot això ho podem aconseguir millorant els nostres hàbits i amb el coneixement de professionals com Altimiras Energies Renovables en l’àmbit de les instal·lacions domestiques, industrials o de serveis. Així podrem aconseguir equipaments més rendibles amb un cost menor d’inversió i de manteniment.

Volem canviar el paradigma de dependència respecte al subministrament connectat, mitjançant sistemes àgils, econòmics i de rendiment màxim en llars, petits comerços i establiments comercials i turístics, hotels, hospitals, centres recreatius i d’oci , tot tipus d’indústria i grans centres comercials.

Altimiras Energies Renovables

Tel. 93 889 19 49
energies@altimirasrenovables.com