fbpx

Saps quins 4 països generen gairebé el 100% de l’energia amb renovables?

Saps quins 4 països generen gairebé el 100% de l’energia amb renovables?

Islàndia, Uruguai, Costa Rica i Noruega .

Aquestes quatre nacions  constitueixen la punta de llança a la transició energètica cap a les fonts renovables. Realment elles ja han culminat pràcticament aquesta transició i han deixat enrere els combustibles fòssils. 

En tots els casos, són processos que van començar ja fa força anys i, a més, sempre van tenir els seus governs com a ferms defensors d’aquesta transformació.

Noruega

Noruega (5 milions d’habitants) és el referent europeu en matèria de fonts sostenibles d’energia. 

Des del 2018 Noruega s’acosta al 100% de producció renovable durant tot l’any, i la font principal és l’energia hidroelèctrica, responsable de més del 96% del total generat. 

Van ser els fiords noruecs i l’energia obtinguda de la força de l’aigua el que va iniciar a Noruega en el seu èxit d’energia neta ja a finals del segle XIX.

La resta de subministrament prové d’energia eòlica, solar i biocombustibles, encara que ja en molta menor mesura.

Islàndia

Islàndia, de 360.000 habitants, va transformar radicalment el mix energètic convencional per un altre basat en fonts renovables domèstiques. Les energies renovables van superar el 99% de producció d’energia a la dècada de 1980 i així ha continuat succeint des de llavors. Avui dia, tota l’energia elèctrica d’Islàndia és generada per energia hidroelèctrica i geotèrmica.

Sense adonar-se’n, l’energia era a la mateixa illa i, a més, gratis i neta. Els volcans proporcionen energia geotèrmica en quantitats abundants. D’altra banda, l’energia hidroelèctrica és l’altra font de subministrament més important.

Uruguai

Uruguai és un país de 3,4 milions d’habitants  aprofita el potencial dels seus rius per a la generació hidroelèctrica

El 2016, va superar el 90% de generació renovable i el 2018, va ser el primer país d’Amèrica del Sud en producció d’energia elèctrica d’origen renovable, amb un 97%.

El 2019 el 98% de l’electricitat consumida al país procedia de fonts renovables. Un 55,6% procedeix de centrals hidràuliques, 33,6% d’instal·lacions eòliques, un 6% prové de biomassa, un 2,8% d’energia fotovoltaica i un 2% de solar tèrmica.

Costa Rica

Costa Rica, té 5,5 milions d’habitants i actualment genera més del 99% de la seva electricitat a través de cinc fonts renovables diferents: energia hidroelèctrica (78%), eòlica (10%), geotèrmica (10%), biomassa i solar (1%).

Així mateix, Costa Rica ha optat per fomentar la compra de cotxe elèctrics eliminant-ne els impostos associats . També impulsarà la creació d’una infraestructura d’estacions de càrrega de llarg a llarg del país, confiant que el desenvolupament de bateries més autònomes i barates facin la resta

A Altimiras Energies Renovables apostem per l’autonsum i volem contribuir a canviar l’actual dependència respecte al subministrament connectat a la xarxa. 

 Som especialistes en instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum domèstic, en granges, explotacions ramaderes, agràries i naus industrials. 

Contacta amb nosaltres i et farem un estudi i pressupost personalitzat

Altimiras Energies Renovables: Tel. 93 889 19 49

Email:energies@altimirasrenovables.com

 

Font: Ferrer, J. 2021, verde y azul diario información [article en línia] disponible a :  https://verdeyazul.diarioinformacion.com/ya-hay-cuatro-paises-con-casi-el-100-de-energia-renovable.html