fbpx

Les 7 energies renovables més populars

Les 7 energies renovables més populars

Aquest post et donarà respostes sobre quines són les energies netes.

L’energia renovable, sovint denominada energia neta , significa energia que és sostenible perquè  prové de fonts o processos naturals que no es poden esgotar o que és interminable, com el sol o el vent.

Encara que es considera una nova tecnologia, el fet d’aprofitar l’energia que ens proporciona  la natura s’ha utilitzat durant molt de temps per a calefacció, transport, il·luminació i més. Els molins de vent o d’aigua es fan servir per a moldre gra des de fa centenars d’anys, el sol ha proporcionat calor durant el dia i el vent ha propulsat vaixells per a navegar per les mars.

Però durant els darrers segles, els humans hem estat emprant cada vegada més, fonts d’energia més barates i brutes, com el carbó, el petroli i el gas ó l’energia nuclear, les quals tenen data de caducitat i arribarà un moment en el qual s’acabin.

No sols per la seva capacitat de regeneració, sinó pels seus beneficis mediambientals. Les energies renovables suposen un punt de millora al planeta, que no aporten les contaminants. El seu potencial és enorme i alguns experts consideren que la unió i el desenvolupament de totes les seves varietats podria cobrir de sobres les necessitats energètiques de tota el món.

Aquest post explica les set principals energies renovables: solar , eòlica, hidràulica, biomassa, geotèrmica, i les que es generen als oceans: de les onades i la mareomotriu

 

 Energia solarEls sistemes d’energia solar no produeixen contaminants atmosfèrics ni gasos d’efecte hivernacle i, sempre que estiguin ubicats de manera responsable, la majoria dels panells solars tenen poc impacte ambientals.

Les plaques solars o fotovoltaiques transformen la llum solar directament en electricitat.  Aquestes infraestructures s’adapten a les necessitats reals de cada activitat, ja sigui consum directe, emmagatzematge amb bateries o retorn a la xarxa, pensant sempre en obtenir el màxim rendiment i benefici, estalviant des del primer dia. 

• Energia eòlica:  Avui dia, les turbines d’energia eòlica, generen energia al girar les pales mogudes per la força del vent, alimentant un generador elèctric que produeix electricitat.

El vent, s’ha convertit en la font d’energia més barata de moltes països. Les turbines es poden col·locar en qualsevol lloc amb velocitats de vent elevades (com els cims de les muntanyes i les planes obertes) o fins i tot en alta mar en aigües obertes.

 

• Energia hidroèlectrica:  L’energia hidràulica es basa en l’aigua (típicament aigua que es mou ràpidament en un riu gran o que baixa ràpidament des d’un punt alt) i converteix la força d’aquesta aigua en electricitat fent girar les pales de la turbina d’un generador.

Les grans centrals hidroelèctriques sovint es consideren energies no renovables . Les grans preses desvien i redueixen els cabals naturals, restringint l’accés a les poblacions animals i humanes que depenen dels rius.

• Energia de biomassa: La biomassa  és un material orgànic que prové de plantes i animals, i inclou cultius, fustes residuals i arbres. Quan es crema la biomassa, l’energia química s’allibera com a calor i pot generar electricitat amb una turbina de vapor.

No obstant això, estudis recents demostren que moltes formes de biomassa produeixen emissions de carboni més altes que els combustibles fòssils i també amb conseqüències negatives per a la biodiversitat

 

• Energia geotérmica:  El nucli de la Terra és tan calent com la superfície del sol. La perforació de pous profunds aporta a la superfície aigua subterrània molt calenta com a recurs hidrotermal, que després es bomba , junt amb els vapors , a través d’una turbina per crear electricitat.

• Energia de  les ones: Es l’energia generada per l’aprofitament del moviment de les onades dels oceans, també coneguda com a energia undimotriu.

• Energia de  les marees: Es l’energia generada per l’aprofitament de les marees i les corrents d’aigua dels oceans. També coneguda com a energia mareomatriu.

Altimiras Renovables: T. 93 889 19 49
energies@altimirasrenovables.com