fbpx

Coneixes les últimes innovacions en energia solar?

InnovacionsEnergiaSolar

Coneixes les últimes innovacions en energia solar?

L'energia solar té molts avantatges.

Inicialment, van començar buscant la màxima eficàcia de les plaques fotovoltaiques per a ús domèstic o industrial, posteriorment es van incorporar plaques solars a diferents dispositius i, ara, la innovació arriba a grans estructures o instruments que faran més fàcil la vida de les persones.

Finestra solar

Aquesta innovació consisteix en finestres que aparentment són iguals que la resta, però que en realitat estan recollint la radiació solar per produir energia.
A més de la generació d’energia, alguns d’aquests cristalls també funcionen com a aïllant que regula l’entrada de calor.

Carreteres solars

Les carreteres solars són una de les innovacions que més beneficis poden aportar a la societat. Es tracta d’unes carreteres on s’ha substituït l’asfalt per plaques solars.

Aquestes carreteres es carreguen amb l’energia del sol i poden servir-la a poblacions properes, o utilitzar-la per a la il·luminació de la mateixa via o crear punts de càrrega per a vehicles elèctrics, entre altres aplicacions que poden tenir.

Vehicles solars

Un dels camps on l’energia solar té moltes innovacions per oferir és el de la mobilitat. Així, ja hi ha nombrosos vehicles, com els cotxes elèctrics, que funcionen amb electricitat, però que necessiten recarregar-se, cosa que pot impedir un ús 100% verd. No obstant això, ja hi ha diferents projectes que han creat prototips de vehicles amb plaques solars incorporades.

El més habitual és veure avenços als cotxes solars, fins al punt que el 2024 es comercialitzarà per menys de 30.000 € un cotxe solar amb 305 quilòmetres d’autonomia elèctrica a més de la que li pugui aportar el sol durant el trajecte.

Teules solars

Són, potser, la innovació de l’energia solar més implantada avui dia.

Es tracta d’unes teules que porten incorporades cèl·lules, tant tèrmiques com fotovoltaiques, que funcionen tant per a la producció d’electricitat com per escalfar l’aigua o arribar als radiadors com a calefacció.

A Altimiras Energies Renovables apostem per l’autonsum i volem contribuir a canviar l’actual dependència respecte al subministrament connectat a la xarxa. 

 Som especialistes en instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum domèstic, en granges, explotacions ramaderes, agràries i naus industrials. 

Contacta amb nosaltres i et farem un estudi i pressupost personalitzat

Altimiras Energies Renovables: Tel. 93 889 19 49

Email:energies@altimirasrenovables.com

Fonts:  

Soto, S. (2022, June 9). ¿Qué innovaciones en energía solar hay? Roams. https://energia.roams.es/energia-renovable/energia-solar/innovaciones-energia-solar/

El Mercurio S. A., P. (2016, December 22). Inauguran la primera “carretera solar” del mundo: Iluminará las calles de una ciudad francesa. https://www.emol.com/noticias/Tecnologia/2016/12/22/836779/Inauguran-la-primera-carretera-solar-del-mundo-Dara-energia-a-una-ciudad-francesa.html