fbpx

L’energia fotovoltaica als sectors agricola i ramader

L’energia fotovoltaica als sectors agricola i ramader

 

El passat 27 d’Abril l’UNEF (Unió Espanyola Fotovoltaica, juntament amb  l’organització Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders, va organitzar un webinar on els diferents ponents van confirmar a través de casos reals d’èxit com l’energia fotovoltaica pot contribuir a un sector agrícola i ramader més rendible econòmicament alhora que més respectuós amb el medi ambient i resilient al canvi climàtic.

Els ponents van coincidir tots que l’estalvi econòmic és palpable des del primer moment, així com la sostenibilitat ambiental.

El sector agrícola va ser dels primers a veure les possibilitats que tenia l’autoconsum per l’estalvi que suposava. Però, a més, cada vegada es reclama una agricultura més ecològica, més verda, que s’aconsegueix en gran part amb l’autoconsum fotovoltaic. És el que demana el Pacte Verd europeu, que afecta especialment el regadiu, la ramaderia i la dessalinització utilitzada per al regadiu.

Entre d’altres aportacions, es van posar en comú dos casos reals d’èxit. El primer consistia en l’aplicació de tecnologia fotovoltaica per a bombament en una explotació agrària, amb un estalvi de 51.000 euros a l’any. El segon, es tractava de l’exemple dels avantatges de l’autoconsum en coberta en el cas d’una granja avícola.

Finalment, Alejandro Labanda, Director d’Estudis d’UNEF, va explicar el Reial decret 149/2021, de 9 de març, pel qual es regula el programa d’ajudes per a la realització d’actuacions d’eficiència energètica en explotacions agropecuàries i s’acorda la concessió directa de les ajudes d’aquest programa a les comunitats autònomes.

Aquestes subvencions seran gestionades per cada Comunitat Autònoma i cobriran fins al 30% del cost necessari per a l’execució del projecte.

A Altimiras Energies Renovables som especialistes en instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum en granges i explotacions ramaderes i agràries, i coincidim a l’UNEF en que l’estalvi econòmic és palpable des del primer moment, així com la sostenibilitat ambiental.

Contacta amb nosaltres i et farem un estudi i pressupost personalitzat

CONTACTA ARA: 

Tel. 93 889 19 49 

E-Mail energies@altimirasrenovables.com

 

 

 

Fonts:

Notícia publicada al Periódico de la energia , 27 d’abril 2021: https://bit.ly/2QuQdGu

Canal Youtube d’UNEF: https://youtu.be/Yw3EvspYCgg