fbpx

Les energies renovables poden batre un altre rècord mundial el 2022

Les energies renovables poden batre un altre rècord mundial el 2022

Segons l'Agència Internacional de l'Energia, la capacitat per generar electricitat a partir d'energia solar, eòlica i altres renovables va augmentar fins a un nivell rècord a tot el món el 2021 i augmentarà encara més aquest any 2022.

la invasió d’Ucraïna per part de la Federació Russa està enviant ones de xoc als mercats d’energia i agricultura, donant lloc a una crisi energètica mundial sense precedents.

En molts països, els governs intenten protegir els consumidors dels preus més elevats de l’energia, reduir la dependència dels subministraments russos i proposen polítiques per accelerar la transició cap a tecnologies d’energia neta.

Segons el darrer informe de l’Agència Internacional l’Energía (AIE), a la Unió Europea, van augmentar gairebé un 30% fins als 36 gigawatts el 2021, superant finalment el rècord anterior de 35 gigawatts establert fa una dècada.

La capacitat addicional de renovables encarregada per al 2022 i el 2023 té el potencial de reduir significativament la dependència de la Unió Europea del gas rus en el sector elèctric.

Tanmateix, la contribució real dependrà de l’èxit de les mesures paral·leles d’eficiència energètica per mantenir sota control la demanda energètica de la regió.

L’energia solar fotovoltaica representarà el 60% del creixement mundial de l’energia renovable el 2022, seguida de l’energia eòlica i hidràulica.

A Altimiras Energies oferim assessorament en la tramitació d’ajudes i subvencions.

Contacta amb nosaltres i et farem un estudi i pressupost personalitzat

Altimiras Renovables: T. 93 889 19 49
energies@altimirasrenovables.com

Font: https://www.iea.org/reports/renewable-energy-market-update-may-2022