fbpx

Les 3 prioritats imprescindibles per a salvar el nostre planeta

Les 3 prioritats imprescindibles per a salvar el nostre planeta

Canvi climàtic i medi ambient.

En la Cimera One Planet i en la reunió d’alt nivell de l’Assemblea General sobre el Medi Ambient, on es trobaven diferents caps d’Estat i de Govern, Amina Mohamed en la seva intervenció  va exposar la gravetat de la situació que afronta La Terra a causa de les activitats de l’ésser humà i va advertir:

“el nostre planeta es troba en un punt d’inflexió sense precedents”.

Amina Mohamed es Sotssecretària General de l’ONU i Presidenta del Grup de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, i va detallar les tres prioritats imprescindibles per a salvar el nostre planeta:

1.- Acabar amb l'actual producció i consumisme insostenible

“La nostra solució per a sortir d’aquests cicles insostenibles de consum i producció és clara: hem de canviar la nostra percepció que el progrés econòmic requereix un esgotament dels recursos naturals.” “Hem de centrar-nos en crear productes amb pocs components i productes que durin, en lloc de llançar-los després d’un sol ús.”

“Hem d’assegurar-nos que cada producte trencat, rebutjat o esgotat es pugui reciclar o reutilitzar, en lloc d’acabar en un abocador o en un costat d’una carretera. I hem de donar suport al recreixement de tots els recursos renovables, per a garantir que estiguin disponibles per a les generacions futures.  Devem, en efecte, crear una economia circular”.

2.- Recuperar la biodiversitat

També vinculada als nostres hàbits de consum i producció. 

“El nostre ús de la terra i els recursos per a alimentar la nostra economia condueix a la destrucció d’ecosistemes i hàbitats vitals”

En un informe publicat recentment, s’observa que l’extracció i el processament dels recursos amenaça greument la biodiversitat. A més, des de 1970, l’extensió dels aiguamolls a Europa i Àsia Central ha disminuït en un 50%. Al voltant del 40% de la terra a Àsia occidental està en risc de desertificació.

L’impacte potencial en la salut, l’economia i la societat de la pèrdua contínua de biodiversitat és d’enormes dimènsions.

3.- Afrontar d'una vegada el canvi climàtic

Un altre dels grans enemics és el canvi climàtic que amenaça la nostra salut, els nostres ecosistemes naturals, la nostra agricultura, les nostres economies, la nostra salut i la nostra seguretat.

Per a fer front a aquest immens desafiament va recordar que el Secretari General, Antonio Guterres que l’Acord de París ja no és suficient per a detenir el canvi climàtic.

I va afegir: “Necessitem un pla per a reduir les emissions en un 45% durant la dècada vinent i aconseguir la meta de zero emissions netes en 2050.

Un pla per a descarbonitzar l’electricitat i finalment construir infraestructures i ciutats més sostenibles.

Un pla per a crear no sols ocupacions verdes, sinó ocupacions verdes decents. Un pla prou ambiciós i prou creïble per a convèncer a totes les persones que surten als carrers que se’ls pren de debò”.

Energíes renovables, part important de la solució.

L’energia fotovoltaica és una manera de col·laborar en la descarbonització de l’electricitat, si estàs d’acord que és necessari canviar els nostres habits, en Altimiras Energies Renovables som experts en energia neta, nosaltres estarem al teu costat en tot el procés, t’assessorem i ajudem amb els tramitis, amb la instal·lació i el manteniment posterior.

CONTACTA ARA I PASSA A L’ACCIÓ:

Altimiras Energies Renovables: Tel. 93 889 19 49

Email:energies@altimirasrenovables.com

 

 

Font: Notícies ONU https://news.un.org/es/story/2019/03/1452871