fbpx

Perquè és tan important la conferència COP26 de Glasgow?

Perquè és tan important la conferència COP26 de Glasgow?

El passat día 1 de novembre va començar la Conferència de les Nacions Unides sobre el Clima COP26 a la ciutat escocesa de Glasgow. 
 

Qué s’espera aconseguir en la COP26?
Les negociacions oficials tenen lloc durant dues setmanes, de l’1 al 12 de novembre.
En la primera setmana, es tracten negociacions tècniques entre els funcionaris governamentals; seguides de reunions ministerials i de caps d’Estat d’alt nivell en la segona setmana, en la qual es prendran o no les decisions finals.

"Si no s'actua amb determinació, ens estem jugant la nostra última oportunitat, literalment, de canviar el rumb de les coses"

António Guterres, Secretari General de les Nacions Unides,  en els dies previs a la reunió.

Race to zero:

Durant la conferència, es tracten quatre qüestions principals:

1. Assegurar les zero emissions a tot el món per a mediats de segle i mantenir els 1,5 graus centígrads
Per a això, els països han d’aconseguir l’eliminació gradual del carbó, frenar la desforestació i accelerar el canvi cap a economies més ecològiques. Els mecanismes del mercat del carboni també formaran part de les negociacions.

2. Adaptar-se més per a protegir les comunitats i els hàbitats naturals
Atès que el clima ja està canviant, els països afectats pel canvi climàtic han de protegir i restaurar els ecosistemes, així com construir sistemes de defensa i alerta, i infraestructures resistents.

3. Mobilitzar el finançament climàtic
En la COP15, les nacions riques van prometre canalitzar 100.000 milions de dòlars anuals a les nacions menys riques abans de 2020 per a ajudar-los a adaptar-se al canvi climàtic i a mitigar els nous increments de les temperatures.

Aquesta promesa no s’ha complert, i la COP26 serà crucial per a assegurar aquest finançament, amb l’ajuda de les institucions financeres internacionals, així com per a establir nous objectius de finançament del clima que s’han d’aconseguir per a 2025.

4. Treballar junts per a aconseguir-ho
Això significa establir col·laboracions entre els governs, les empreses i la societat civil i, per descomptat, finalitzar el Reglament de París perquè l’Acord sigui plenament operatiu.

A més de les negociacions formals, s’espera que la COP26 estableixi noves iniciatives i coalicions per a dur a terme actuacions per a combatre els efectes del canvi climàtic.

Passa a la acció i CONTACTA ARA:

Tel. 93 889 19 49 / E-Mail energies@altimirasrenovables.com

Si vols conèixer totes les notícies sobre la COP26 aquí tens el link a la de Nacions Unides:
https://lnkd.in/ez69ZRjG