fbpx

Empresa Porcina aconsegueix un estalvi de fins al 45% de l’energia i de la factura elèctrica

Category
Projectes

Empresa Porcina aconsegueix un estalvi de fins al 45% de l’energia i de la factura elèctrica

Empresa porcina que disposa de varies naus amb teulades on es podia instal·lar un sistema solar fotovoltaic. Gran part del consum elèctric del client es realitza en hores de sol, fet que afavorirà l’aprofitament de la radiació solar i l’energia produïda durant el dia. L’empresa té un consum d’energia relativament constant al llarg de l’any, cosa que també facilitarà l’aprofitament de l’energia del camp.

Després d’estudiar el consum elèctric del client, Altimiras Energies Renovables va dimensionar un sistema de 40 kW per aconseguir un estalvi d’entre el 25 i el 45 % de l’energia i de la factura elèctrica del client, segons es tracti de mesos d’hivern (radiació mínima) o d’estiu (radiació màxima).

 

Configuració de la instal·lació

Els 144 panells s’han connectat en sèrie en 4 grups de 18 panells, en cada inversor.

L’inversors és connectat a la xarxa, de manera que l’energia que no es consumeixi s’injectarà a la xarxa i ens bonificarà l’excedent produït.

L’inversor està connectat i controlat per un sistema de monitoratge i control que permet visualitzar remotament el funcionament del sistema en temps real i també emmagatzemar un històric de dades amb l’objectiu de disposar d’un registre total del funcionament de la instal·lació.

 

Detall de la instal·lació

La instal·lació consta de:

 

 • 1 camp generador fotovoltaic de 44,6 kWp
 • 144 panells solars de 310 Wp d’última generació i alta eficiència que garanteixen la producció d’energia durant més de 25 anys, resistents a condicions atmosfèriques adverses i amb 25 anys de garantia
 • 1 estructura coplanar d’alumini sobre la teulada, elements de fixació d’alumini especials per a fotovoltaica i un sistema de fixació amb cargolam d’acer inoxidable
 • 2 inversors trifàsics de 20,0 kW d’alt rendiment i amb seguidors MPPT
 • cablejat fotovoltaic per a CC i cablejat per a CA de coure amb seccions adequades per minimitzar les pèrdues (i complint la normativa vigent)
 • sistemes de protecció contra sobretensions, sobreintensitats i persones; seccionaments per facilitar les tasques de manteniment
 • sistema remot de control i monitoratge

 

Beneficis clau

 1. Aquest sistema permet al client autoproduir-se part de l’electricitat que consumeix durant tot l’any.
 2. El sistema s’ha dissenyat per poder aprofitar el 99 % del total de l’electricitat produïda.
 3. L’estudi econòmic de la instal·lació, el finançament i el manteniment preventiu i correctiu anual del sistema ha determinat una amortització del 100 % de la instal·lació a partir del vuitè any.

  Vols la millor proposta d'estalvi energètic?

  Contacta'ns ara i t'informarem sense compromís