fbpx

Sector alimentari, 156 panells solars de 400 Wp d’última generació i alta eficiència

Category
Projectes

Sector alimentari, 156 panells solars de 400 Wp d’última generació i alta eficiència

Empresa del sector alimentari que disposa de varies teulades on es podia instal·lar un sistema solar fotovoltaic. Gran part del consum elèctric del client es realitza en hores de sol, fet que afavorirà l’aprofitament de la radiació solar i l’energia produïda durant el dia. L’empresa té un consum d’energia relativament constant al llarg de l’any, cosa que també facilitarà l’aprofitament de l’energia del camp.

Després d’estudiar el consum elèctric del client, Altimiras Energies Renovables va dimensionar un sistema de 60 kW per aconseguir un estalvi d’entre el 25 i el 45 % de l’energia i de la factura elèctrica del client, segons es tracti de mesos d’hivern (radiació mínima) o d’estiu (radiació màxima).

 

Configuració de la instal·lació

Els 156 panells s’han connectat en sèrie en 10 grups de 15 panells, en un inversor.

L’inversor es connectat a la xarxa, de manera que l’energia que no es consumeixi s’injectarà a la xarxa i ens bonificaran l’excedent produït.

L’inversor està connectat i controlat per un sistema de monitoratge i control que permet visualitzar remotament el funcionament del sistema en temps real i també emmagatzemar un històric de dades amb l’objectiu de disposar d’un registre total del funcionament de la instal·lació.

 

Detall de la instal·lació

La instal·lació consta de:

 

 • 1 camp generador fotovoltaic de 62,4 kWp
 • 156 panells solars de 400 Wp d’última generació i alta eficiència que garanteixen la producció d’energia durant més de 12 anys, resistents a condicions atmosfèriques adverses i amb 25 anys de garantia
 • 1 estructura coplanar d’alumini sobre la teulada, elements de fixació d’alumini especials per a fotovoltaica i un sistema de fixació amb cargolam d’acer inoxidable
 • 1 inversors trifàsics de 60,0 kW d’alt rendiment i amb seguidors MPPT
 • cablejat fotovoltaic per a CC i cablejat per a CA de coure amb seccions adequades per minimitzar les pèrdues (i complint la normativa vigent)
 • sistemes de protecció contra sobretensions, sobreintensitats i persones; seccionaments per facilitar les tasques de manteniment
 • sistema remot de control i monitoratge

 

Beneficis clau

 1. Gràcies a aquesta instal·lació permet que el sector alimentari no tingui que augmentar la potencia contractada ens els períodes més cars de les diferents tarifes elèctriques, generant un estalvi addicional en l’energia generada per la planta d’autoconsum, consumida per la instal·lació interior del propietari.
 2. Gràcies a l’energia produïda pels panells fotovoltaics, el client està generant un estalvi anual en la seva factura, degut a l’augment progressiu del preu de la tarifa elèctrica.
 3. El sistema s’ha dissenyat per poder aprofitar el 99 % del total de l’electricitat produïda.
 4. Ens encarreguem de tots els tràmits de companyia, Permís d’obra Ajuntament , industria , bonificacions de cada ajuntament des de Altimiras enginyers consultors i Altimiras energies renovables
 5. L’estudi econòmic de la instal·lació, el finançament i el manteniment preventiu i correctiu anual del sistema ha determinat una amortització del 100 % de la instal·lació a partir del setè any.

  Vols la millor proposta d'estalvi energètic?

  Contacta'ns ara i t'informarem sense compromís